Eindelijk RSS feeds in Tridion

Deze zomer is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Uit ‘Wijzigingen in Tridion’ d.d. 13 juli 2009 blijkt dat iedere ‘sectie’ op de Universitaire website nu over een RSS feed beschikt. Wat een ‘sectie’ precies is kan nagelezen worden in de Tridion handleiding. Ik citeer: “Een “section” (sectie) is weer een onderdeel van een chapter, en bestaat uit allerlei items met hetzelfde soort onderwerp. Een veel voorkomende sectie is “Nieuws”, en bestaat uit allerlei nieuwsitems.”.

Het bericht ‘Wijzigingen in Tridion’ vermeldt echter niet hoe je de RSS feed kunt benaderen. Het bekende RSS icoontje (zie hieronder) is ook nergens te zien. Met behulp van mijn feedreader vond ik uit dat de RSS feed van een sectie te naderen is door ‘/rss’ achter de sectie URL te plakken. Dus de RSS feed van de sectie http://www.law.leidenuniv.nl/studenten/nieuws/ is te vinden op http://www.law.leidenuniv.nl/studenten/nieuws/rss.
Deze feed hebben we laten plaatsen op de Blackboard ‘My Institution’ pagina zodat het laatste nieuws voor studenten Rechten ook daar te lezen is. De eerste positieve zijn al binnen.

One thought on “Eindelijk RSS feeds in Tridion

Leave a Reply