Universiteit op YouTube en Twitter

Update 21 november 2011: dit lijstje wordt al een tijd niet meer bijgewerkt. Het is bij lange na niet volledig meer. Zie http://socialmedia.leidenuniv.nl/ voor informatie over Social Media bij de Universiteit Leiden.

Update 23 maart 2010: nog meer Twitter feeds en nu ook Facebook links

YouTube en Twitter. Wie kent ze niet deze populaire websites? Ook de Universiteit Leiden blijkt er actief op te zijn. Wellicht is dat niet bij iedereen bekend. Ik geef hieronder de mij bekende links. Aanvullingen van anderen zijn van harte welkom. Vooral als het gaat om toepassingen in het onderwijs. Mijn voorbeelden liggen met name op het terrein van de marketing en communicatie.

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer voorbeelden van activiteit van onze universiteit op deze of andere 2.0 sites. Geef ze me door dan plaats ik ze erbij. Update. Ontvangen en toegevoegd YouTube: Faculty of Science, Leiden University.

Tenslotte vind ik het persoonlijk nog leuk om te melden dat onze afdeling Marketing en Communicatie gebruik maakt van een door mij geschreven script om eenvoudig berichten vanuit een RSS feed door te posten naar Twitter. Kijk hier om het script in werking te zien: http://www.youtube.com/watch?v=SBqYZ3KdAUc.

5 thoughts on “Universiteit op YouTube en Twitter

  1. ha jeroen, zie nu pas deze site: de UB is ook heftig aan ‘t twitteren! @ubleiden

  2. Hoi Jeroen, de Faculty of Science heeft ook een Youtube kanaal. Wil je die bij het rijtje plaatsen van kanalen van de universiteit?

    Thanx!
    Nathalie

Leave a Reply