Wie test video voor iPod?

Rich Media is een actueel onderwerp op onze universiteit. Bij een aantal faculteiten worden opgenomen hoorcolleges al een tijd via het web beschikbaar gesteld. Meestal via Blackboard. Maar de technische mogelijkheden gaan verder dan dat. Je kunt colleges ook laten bekijken op bijvoorbeeld een iPod.

Ik zou zelf wel eens willen beoordelen hoe het is om een college op een iPod te kijken. Maar helaas, ik heb geen iPod en ben ook niet van plan om er een te kopen.

Vandaar mijn oproep: wie wil dit filmpje testen op zijn iPod? Het is een korte presentatie. Het bestand ik ook niet al te groot. Ik moet er wel gelijk bij zeggen dat het niet eens zeker is of het filmpje af te spelen is. Maar dat hoort ook bij de test. Met dank aan Linda Tambuyser weet ik inmiddels dat mijn filmpje op een iPhone bekeken kan worden. Zie haar commentaar onder ‘comments’. Ik blijf benieuwd naar reacties van anderen.

Dus feedback is nog steeds welkom!

Update 13 april 2010: het test filmpje staat nu op de server van deze weblog. Alleen moest ik daarvoor wel de bestandsextensie van .m4v in .mp4 veranderen. Kennelijk mogen we geen .m4v bestanden plaatsen… Hoe dan ook, het kan zijn dat het test filmpje nu door Quicktime i.p.v. iTunes geopend wordt. Dat is eenvoudig te verhelpen door zelf de extensie weer in .m4v te veranderen.

3 thoughts on “Wie test video voor iPod?

 1. Ik heb zojuist die nieuwe versie even bekeken: prima
  Kwaliteit van beeld en geluid is goed. Ik kan doorspoelen en terugspoelen, harder en zachter. Kortom,
  kom maar op met die hoorcolleges voor de Ipod.

 2. Heb net het filmpje afgespeeld op mijn iPhone, dat lukt dus đŸ™‚
  Heb het wel eerst op mijn laptop gedownload, in mijn iTunes gezet en vervolgens mijn iPhone gesynchroniseerd.
  Kwaliteit is goed. Alleen het geluidsvolume zou sterker mogen. Het volume van mijn iPhone staat helemaal open maar dan nog is de stem vrij stil.
  Zeker bruikbaar.

Leave a Reply