Leiden bij genomineerden voor ‘Beste SURF Onderwijsvernieuwingsproject” van de afgelopen 10 jaar

Het project Draadloos Elektronisch Stemmen van het LUMC is recentelijk genomineerd voor ‘Beste SURF Onderwijsvernieuwingsproject van de afgelopen 10 jaar". Uit circa 70 SURF Onderwijsvernieuwingsprojecten werden er zeven genomineerd. Twee Leidenaren drongen door tot de finale: naast het project van het LUMC dat gepresenteerd werd door Peter de Jong van het LUMC was ook het E-Folio project genomineerd van ICLON-onderzoeker Jan van Tartwijk.

Tussen 1999 en 2009 zijn circa 70 Onderwijsvernieuwingsprojecten uitgevoerd, met subsidie van Stichting SURF. Ter gelegenheid van 10 jaar projecten organiseerde SURFfoundation de verkiezing van ‘Het Beste Onderwijsvernieuwingsproject’. Meer dan 1300 personen hebben hun stem digitaal uitgebracht voor 10 april. Op de SURFNetwekdag van 14 april jl. kregen de eerste zeven genomineerden de kans om in korte presentaties hun highlights te laten zien. Vervolgens waren er korte discussierondes waar de meer dan 100 deelnemers konden discussiëren met de projecten. Uiteindelijk werk door het publiek de drie meest innovatieve ICTO projecten gekozen en gehuldigd. De Leidse vertegenwoordigers gingen naar huis met een eervolle 5e en 6e plaats. De presentaties en fotos zijn online te bekijken via het verslag van de wedstrijd.

One thought on “Leiden bij genomineerden voor ‘Beste SURF Onderwijsvernieuwingsproject” van de afgelopen 10 jaar

  1. I just checked out the link that you have provided at the end of the post. The list of ‘Educational Projects Summary 1999-2006’is impressive. Many of these can help improve online training and online education quite a bit and that is the area that interests me. I will certainly check the list out in more detail. You are doing a great job with these posts. Keep them coming!

Leave a Reply