e-Running: lopende ICTO projecten in Leiden

Op maandagmiddag 19 april zijn in het Academiegebouw acht ICTO projecten gepresenteerd die in onze instelling lopen. De presentaties gaven een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen die voor alle faculteiten van belang zijn, voor een publiek van onderwijsportefeuillehouders, de vice-rector magnificus Rietje van Dam, onderwijsbeleidsmedewerkers, ICTO coördinatoren en andere belangstellenden.

De presentaties van elk 10 minuten zijn ook op video te bekijken:

1. Project Aansluitingsmodule Algemene studievaardigheden na de inleiding door Rietje van Dam en Marc Dupuis online oriëntatie voor scholieren Hanny Gijsman (ICLON)
2. Project Instroom in de master open cursusmateriaal om masterstudenten aan te spreken en te informeren Henriette van Vredenburch (FSW)
3. Project Digitaal toetsen een haalbaarheidsonderzoek naar digitaal toetsen in samenwerking tussen diverse faculteiten door Marc Dupuis (Programma-management ICT&O)
4. Project Epigeum een online cursus voor docenten over inzet van ICT in onderwijs Marja Verstelle (ICLON)
5. Project Internationale Studenten en Onderwijskwaliteit werving, toelating en uitstroom van internationale studenten Peter Zandveld (Bestuursbureau Informatie-management)
6. Project Acculturatie: pilots om buitenlandse studenten voor hun komst naar Leiden online al bij te spijkeren en te helpen oriënteren op studeren in Nederland Ria Jacobi (ICLON)
7. Project Rich Media / Weblectures colleges en presentaties online aanbieden Henriette van Vredenburch (FSW)
8. Projectidee: Google Apps online samenwerkingsomgevingen voor de studenten Karel Roos (ICLON)

     

Leave a Reply