Universiteit Leiden start met ‘Mobiele Apps’

Mobiele apps is het ontsluiten van gegevens via een mobile device. De mobiele apps zijn te downloaden op een mobile device zoals een smartphone of een tablet. Met deze apps kan informatie worden bekeken die speciaal is ontworpen voor een klein scherm.Voor Universiteit Leiden betekent ‘mobile’ dat er verschillende apps van Universiteit Leiden beschikbaar komen voor een mobile device. De informatie die mobiel kan worden ontsloten is zeer gevarieerd. Te denken valt aan een mobiele versie van de electronische leeromgeving Blackboard, een nieuwsbrief, informatie uit de e-gids, plattegronden van gebouwen van de universiteit, bibliotheeksystemen, uSis, het online address book en nog veel meer.

Uit een enquete onder Leidse studenten is gebleken dat zij mobiele apps missen. Afgezien van de uitkomsten van de enquete is er wereldwijd een explosieve toename in het gebruik van mobile devices en kan de universiteit niet voorbijgaan aan deze ontwikkelingen. Er is daarom gekeken of er geld vrij gemaakt kon worden om te starten met het ontsluiten van mobiele apps. Dit is inmiddels gelukt en het project ‘Mobile’ kan per 1 januari 2012 starten. De verwachting is dat de eerste mobiele apps vanaf maart 2012 beschikbaar zullen zijn.

 

Bijdrage van Jiska Memelink, Functioneel Beheerder Blackboard 

2 thoughts on “Universiteit Leiden start met ‘Mobiele Apps’

  1. Beste Sandra, je kunt daarvoor contact opnemen met Jiska Memelink, functioneel beheerder Blackboard, haar contactgegevens staan nu hierboven.

  2. Ik zou graag willen weten bij welke afdeling van de universiteit dit project wordt belegd, en wie de projectleider of contactpersoon is.

    met vr. groet,
    Sandra Dehue

    Content Manager
    International Institute for Asian Studies (Universiteit Leiden)

Leave a Reply