Zoeken wordt Vinden bij bibliotheken van de Universiteit Leiden

Sinds half november is op de website van de Universitaire Bibliotheken Leiden een nieuwe zoekmachine te vinden, vooralsnog een beta-versie. We noemen dit systeem (voorlopig) de nieuwe Catalogus. Met de nieuwe Catalogus is het mogelijk om met één zoekactie tijdschriftartikelen, boeken en andere publicaties uit onze verschillende collecties te vinden.
De belangrijkste verschillen met onze huidige systemen (Catalogus en Digitale Bibliotheek) zijn:

  • De nieuwe Catalogus zoekt niet alleen in de Catalogus, maar in meerdere bestanden tegelijkertijd.

  • Met de nieuwe Catalogus vindt u ook tijdschriftartikelen en ander materiaal, waarvan veel direct full-text beschikbaar is.

    In onze cursussen laten we studenten inmiddels deze nieuwe Catalogus al gebruiken, en we merken dat zij erg enthousiast zijn over het gemak en de grote hoeveelheid informatie die zij vinden. Wij stellen ook uw ervaringen op prijs. Laat het ons weten via de feedback-knop die beschikbaar is in de nieuwe Catalogus. Op die manier kunnen we het systeem verder verbeteren.  

     

    Bijdrage van Anneke Dirkx, Hoofd Informatie en gebruikersondersteuning, UB Leiden